GAMAKATSU EN DE CHEBURASHKA-TECHNIEK

dinsdag 14 november 2017

De Cheburashka-techniek is overgewaaid vanuit Rusland en het mag er dan supersimpel uit zien, uiterst effectief is het zeker wel. Gamakatsu heeft speciaal voor deze techniek een aantal oplossingen ontwikkeld om het maximale uit deze methode te halen.

Worm 325 en 330
Met de 2 Worm-series wordt een breed scala aan kunstaas afgedekt waarbij de Cheburashka-methode kan worden toegepast. De Worm 325 is speciaal voor kleine softbaits (haakmaten 6 en 8), terwijl de Worm 330 de grotere voor zijn rekening neemt (haakmaat 4 tot en met 5/0). Beide Worm-haken zijn voorzien van een extra groot oog zodat het kunstaas maximale bewegingsvrijheid heeft ten opzichte van de loodkop.

Cheburashka 577 001
De Worm 330 in combinatie met een Komodo Shad en de Worm 325 in combinatie met een U.S. Grub.

De haakpunt zit licht in de rug van de softbait geprikt waardoor het systeem probleemloos door planten gevist kan worden. Bij een aanbeet schuift de softbait direct naar beneden waarna de haakpunt geheel vrij kan prikken. Het G-Lock-systeem houdt de softbait stevig in positie op de de haak.

Single 31
De Single 31 is een langstelig model met 2 weerhaken op de rug om de softbait iets te fixeren. Ook deze haak is voorzien van een extra groot haakoog waardoor maximale beweging mogelijk blijft tijdens het vissen op de Cheburashka-manier.

Cheburashka 577 002
De Single 31 komt in de maten 12 tot en met 4 en kan onder andere gevist worden met de U.S. Grub.

Double 22
Voor diegenen die toch liever een tandje bijzetten is de Double 22 een uitkomst. Met zijn 3x lange steel is hij bij uitstek te vissen met softbaits zoals de U.S. Grub. Het voorzichtig opzetten van een softbait moet je even door krijgen en eigenlijk is het zeer eenvoudig. Zie onderstaand filmpje voor een korte instructie.

Cheburashka 577 003
Verkrijgbaar in de maten 6 tot en met 3/0.

Tot slot de Gamakatsu LS-3424
Ook de LS-3424F leent zich bij uitstek voor de Cheburashka-visserij en is net als zijn voorgangers in dit artikel voorzien van een extra groot haakoog om maximale actie te waarborgen. Het model van deze haak, de dunheid van de draad en de lange, naar binnen gerichte haakpunt zorgen ervoor dat de LS-3424 een razendsnelle prikker is die lang en goed blijft vastzitten.

Cheburashka 577 004
Naast Cheburashka ook voor andere kunsaassoorten inzetbaar.

Deze nieuwe kunstaashaak is verkrijgbaar in maat 12 tot en met 2/0 en kan teven worden gebruikt op spinners en lepels.