Over ons

Gamakatsu – het erfgoed

Gamakatsu is in 1955 opgericht door wijlen Shigekatsu Fujii, een visionair die met grote trots de hoogste kwaliteit vishaken in Japan wist te produceren. Hij stond aan de wieg van innovatieve technieken, machines, materialen en productiemethoden die de handel en productie van vishaken wereldwijd voorgoed hebben veranderd. 

Ook nu is Gamakatsu nog altijd een privéonderneming en een van de bekendste hengelsportmerken ter wereld. Het is moeilijk voor te stellen dat dit allemaal begon in 1955. In wat destijds waarschijnlijk de kleinste hakenfabriek van Japan was en door een man die het zich tot doel stelde betere haken te ontwikkelen dan die tot dan toe beschikbaar waren…Gamakatsu 
- de geschiedenis

1955 - Gamakatsu begint met het handmatig produceren van vishaken.

1963
 - Gamakatsu introduceert een nieuwe, geautomatiseerde verhittingsfaciliteit die het merk tot op grote hoogte van de Japanse markt doet oprukken

1974 - Gamakatsu introduceert volledig geautomatiseerde machines voor de hakenfabricage en besluit een tweede fabriek te bouwen om zo beter aan de vraag te kunnen voldoen.

1976 - Gamakatsu is nu een gevestigde en toonaangevende Japanse fabrikant van haken en besluit om, in het bijzonder voor de Japanse markt, een nieuwe fabriek op te zetten voor hoogwaardige hengels.

1986 – Het machinepark wordt opgewaardeerd om de productielijn uit te breiden.

1987 - Gamakatsu Co Ltd. is een volwaardig hengelsportfabrikant met een volledige lijn van hoge kwaliteit vishaken, hengels, kleding en andere hengelsportgerelateerde artikelen.

1988 - Na het upgraden van de geautomatiseerde temperingfaciliteiten en de uitbreiding van de hakenfabriek opent het Japanse Gamakatsu Co. Ltd. haar eerste offshore bedrijf. In Thailand gaan de deuren van Gamakatsu International Co Ltd. officieel open. Dit bedrijf werd ander andere gebouwd voor het maken van zoetwater- en zoutwateronderlijnen, het binden van vliegen en het verpakken van de in Japan geproduceerde losse haken.


1989 - Gamakatsu opent een nieuwe fabriek in het Chinese Shantou (Gamakatsu Shantou Co. Ltd.). Deze fabriek is hoofdzakelijk ontworpen voor het verpakken van de in Japan geproduceerde haken.


1992 - Gamakatsu opent een verkoopkantoor en distributiecentrum in de Verenigde Staten, Gamakatsu USA Inc. in Tacoma, Washington.

1994 - Spro BV wordt de officiële distributeur van Gamakatsu producten in Europa, Afrika en het Midden-Oosten.


1997
 – Spro Corp. in Kennesaw, Georgia wordt geopend voor een efficiëntere distributie van Gamakatsu haken in het oosten van de Verenigde Staten

1999 - Spro Deutschland GmbH opent haar deuren om een van de grootste markten in Europa, Duitsland, efficiënter te kunnen bedienen.

2000 - Gamakatsu opent haar internationale verkoopkantoor in Singapore, Gamakatsu Pte. Ltd.

2010 - Gamakatsu opent een verkoopkantoor in China, Guangzhou Gamakatsu Trading Co Ltd. omdat China een enorm verkooppotentieel voor vishaken en andere hoogwaardige hengelsportproducten heeft.Gamakatsu 
- het milieu heeft onze aandacht

Sinds 1955, houdt Gamakatsu zich strikt aan het thema "Natuur en Techniek". Wij werken hard aan de ontwikkeling van nieuwe hightech producten zonder de natuur en het milieu schade aan te brengen. Het Gamakatsu beleid voor technische ontwikkeling is altijd "van beste kwaliteit". Gamakatsu is steeds op zoek naar nieuwe manieren om onze bestaande producten beter te maken en in aanvulling daarop zijn we voortdurend op zoek naar unieke, nog niet beschikbare producten. Wij zijn van mening dat wij slechts met deze houding onze klanten kunnen geven wat zij verdienen!

 

 

Gamakatsu - de kwaliteit van onze haken

Gamakatsu haken zijn de hoeksteen van het Gamakatsu concern en genieten wereldwijde bekendheid. Het zijn de methoden, de technologie en de materialen die onze haken superieur maken relatief aan andere merken.

Allereerst worden Gamakatsu haken vervaardigd van de meest superieure kwaliteit High Carbon Steel (carbonstaal).

Het gebruik van goedkope, lage kwaliteit materialen resulteert in goedkope haken met zwakke punten die niet echt scherp zijn. Het was Gamakatsu die destijds in nauwe samenwerking met een materiaalfabrikant, een uniek materiaal ontwikkelde voor de productie van vishaken. Het materiaal wat nu beter bekend staat als High Carbon Steel.

Niet alleen bevat dit materiaal een hoger percentage carbon, het is ook vrij van onzuiverheden. Dit garandeert bescherming tegen vlekken en zwakheden in het metaal en dus de haak.

Ten tweede, Gamakatsu heeft het meest geavanceerde temperingsysteem ter wereld.

Hierdoor kunnen haken in een stabiele toestand getemperd worden. Iedere haak wordt op speciale wijze verwarmd tot een temperatuur die ideaal is voor die bepaalde vorm en maat om vervolgens gecontroleerd afgekoeld te worden in olie. Dit proces levert haken op die super sterk zijn, maar niet broos. Het is uiterst ingewikkeld om de juiste balans tussen kracht en flexibiliteit te bereiken. Het duurde vele jaren voor Gamakatsu om dit proces wist te perfectioneren maar dit is dan ook waarom wij betere haken maken.

Tot slot, Gamakatsu is beroemd om de scherpte van de haakpunt!

Ons slijpproces is het meest moderne en geavanceerde ter wereld. Dit resulteert in een perfect conische punt die ongeëvenaard scherp is.

Gamakatsu produceert grote volumes, zeer scherpe haken met een constant hoge kwaliteit. De levensduur van een vishaak wordt gemeten door de scherpte, hardheid en viscositeit van de punt. Het resultaat is dat vissers groot vertrouwen hebben in Gamakatsu haken en dat Gamakatsu wereldwijd een enorm marktaandeel heeft weten op te bouwen.Gamakatsu 
– over de hele wereld

Gamakatsu producten worden wereldwijd gebruikt. Met kantoren en distributiekanalen verspreid over de wereld, zijn wij in staat om onze markten grondig te onderzoeken en unieke producten te ontwikkelen die inspelen op de behoeften van zelfs de meest veeleisende vissers. We zijn trots te zijn wie en wat we zijn. Wij zijn GAMAKATSU!